Hvordan ser en deprimert person ut?

En deprimert person ser ikke alltid ut akkurat som du tror! Jeg hadde tenkt til å ta livet mitt i helgen, går inn inn på så mye detaljer her men ja. Satt der og var helt klar, av en eller annen grunn fikk jeg en innskytelse i hodet av å ta bilder av meg selv. Fordi det er som regel ingen som egentlig ser/tror at jeg er deprimert, vi tenker kanskje at deprimerte folk ser trist ut eller gråter mye av tiden, men det er ikke alltid tilfelle, ihvertfall ikke med meg.

Som dere kanskje skjønner så tok jeg ikke livet av meg, jeg gjorde noe utrolig modig som jeg aldri, aldri ville trodd jeg skulle klare, nemlig å dra til legevakten å be om å bli tatt vare på før jeg ombestemte meg og gjorde noe dumt. Der fikk jeg høre at jeg så jo ikke noe deprimert ut, og virket ikke deprimert så legen trodde at hvis han sendte meg hjem så kom jeg ikke til å gjøre noe (takk darwin for at han ringte psyk allikevel som sa at jeg skulle sendes bort dit for hvis ikke hadde jeg vært død eller endt på sykehuset i en veldig, veldig dårlig tilstand). Da plantet egentlig ideen seg enda mer i hodet mitt, så her er et innlegg med bilder av meg i en av mine store mørke depresjondaler/selvmordskriser i det siste, ville du klart å gjettet hva som egentlig foregår inni hodet mitt?


Siste kjærlighetserklæring til mannen, her hadde jeg fortsatt tenkt til å ta livet mitt og ville legge igjen et bilde til han som en slags siste jeg elsker deg. <3Det har vært rimelig tøft, og det er under et døgn siden jeg var på "rømmen" fra sykehuset usikker på om jeg kom til å dra tilbake dit i live eller hva. Heldigvis vant det "gode" i meg og etter å ha gått rundt i over seks timer var det en veldig sliten og kald Rebekka som ringte på hos psyk litt over et på natta.

Nå har jeg blitt skrevet ut, både sykehuset og jeg var enige i den beslutningen. Jeg var rimelig klar på at dette nok var en kortvarig krise så det er best for meg da og heller prøve å være hjemme selv om noen kanskje synes det er litt tidelig enda. Jeg er så glad for at jeg ble tatt mer på alvor av legen på psyk denne gangen, og at det var en lege som i mye større grad skjønte meg. Så har alt i alt fått en god opplevelse av psyk denne gangen (selv om mye fortsatt kunne vært bedre), og føler meg mye tryggere nå på at det faktisk finnes litt hjelp å få når ting er vanskelig. Sist gang følte jeg meg bare som et håpløst tilfelle de ikke kunne hjelpe og at de kanskje mente at jeg hverken var deprimert eller jobbet sammen med dem osv. Denne gangen fikk jeg nemlig masse ros for å ha kommet når jeg kom, og beskjed om at de alltid var der hvis det var noe. De føler seg "tryggere" på og sende meg så tidelig hjem siden jeg har psykolog time i morgen, og jeg fikk klar beskjed om at hvis jeg kanskje måtte komme tilbake allerede etter psykologtimen i morgen så var det ikke noe nederlag men helt greit, og at jeg da ihvertfall hadde prøvd å være hjemme. Og det føles godt. Både at noen ser at ting faktisk kan være så vanskelig at man ikke vet hvor man skal gjøre av seg selv om man smiler og ler. Og at det å være sterk kan være å faktisk tilbringe noen dager på psyk, og at det absolutt ikke er noe nederlag om man må tilbake igjen etter kort tid men at de da faktisk holder armene åpne når jeg kommer. For ikke å snakke om at jeg fikk beskjed om at de absolutt ikke så meg som et håpløst tilfelle men at de hadde all mulig tro på at jeg en dag skulle få det bedre, det var faktisk litt godt, for denne gangen, denne gangen tørr jeg nesten å tro på det.

Så dette er innlegget er vel også et takk, et takk til alle dere rundt meg som faktisk SER etter hvordan jeg har det bak smilet og latteren. <3

9 kommentarer

Lilleblomst

20.11.2012 kl.19:30

Må innrømme at du ikke ser helt frisk ut på de første bildene, men da tenker jeg helst på galskapen i deg..

Syns du var kjempe flink som søkte hjelp! Stolt over deg <3<3

Modesty

20.11.2012 kl.19:37

Lilleblomst: Hahaha men gal ser jeg ut uansett. Faktisk ser jeg egentlig nesten mer gal ut når jeg er glad. :P

Cille

22.11.2012 kl.21:15

Hadde nok ikke gjettet det om jeg kun så bildene. Det er ganske slitsomt det med at andre tror at du ikke er psyk fordi du smiler og ler. Det sliter veldig på meg ihvertfall. Tenker at jeg ikke kan smile for mye hos psykiatrisk sykepleier for da tror hun at jeg er frisk og hjelper meg ikke mer. Jeg er glad for at du ble tatt på alvor og fikk hjelp. Helt idiotisk med han legen som sa at du ikke "så deprimert ut". Skremmende at det er så mange dårlige leger rundt om.

Fikk litt vondt i magen av det bildet som du hadde tatt til kjæresten din. Trist! Igjen, jeg er glad for at du klarte å søke hjelp. Stå på videre :)

Modesty

23.11.2012 kl.15:30

Cille: Er glad for at legen og psykologen min skjønner at det kan være vanskelig innvendig selv om det utvendige ser bra ut. Som legen min pleier og si "du ser jo veldig bra og glad ut i dag men det gjør du jo alltid uansett uten at det sier noe om hvordan du har det". Synes alltid legevaktleger er pittelitt håpløse jeg, men igjen de ser vel/opplever vel mye rart som farger dem kanskje. På sett og vis gjorde han jo uansett en grei nok jobb for jeg endte jo opp på sykehuset men det hadde jo gått fint å slippe den kommentaren spesielt den med at han regnet med at jeg ikke kom til å prøve å ta livet mitt om han ikke foretok seg noe.

Ja det bildet er litt hjerteskjærende, hadde jeg tatt livet av meg ville det bildet vært det siste som ble tatt av meg i live. Det er nesten litt rart å tenke på. Takk. :) Prøver å fortsette, et skritt om gangen for det er alt jeg kan gjøre.

nailcandy

23.11.2012 kl.18:01

Utrolig glad for det valget du tok, lykke til videre i livet! Håper det går bedre med deg snart. Aldri noe gøy å lese om sånt, men det er bra du faktisk tør å publisere det. Fordi selvmord skjer, og det er ikke til å dytte bak en stol. Igjen, lykke til, ta vare på deg selv ♥

Modesty

24.11.2012 kl.13:22

nailcandy: Takk. <3 Selvmord skjer absolutt. Synes psykisk sykdom og selvmord er for tabulagt til tider, ihvertfall med tanke på hvor mange som egentlig sliter i kortere eller lengre perioder i løpet av livet!

nailcandy

24.11.2012 kl.17:28

Ja, helt enig...

Fogfall

27.11.2012 kl.19:58

Du er nydelig!!

Modesty

27.11.2012 kl.20:42

Fogfall: Takk!

Skriv en ny kommentar

hits